Demontaż i montaż wkładów lusterek zewnętrznych z podgrzewem
Dalej walcze ze Skodą sprowadzoną z Anglii Szukałem na forum ale nie znalazłem czy moze ktoś orienytuje się w jaki sposó mozna zdemobntować szyby lusterek zewnętrznych-wersja z podgrzewaniem, aby wymienić na nowe właściwe dla wersji kontynentalnej. Najlepiej jakby trafił sie opis ze zdjęciami
bogusg, z tego co pamietam one są na zatrzaskach i trzeba mocno pociągnąc i powinny zejść ale nie jestem pewny do końca potem z tyłu masz taką wsuwke z prezwodami
dokładnie :!: są one na zatrzaskach, ale mocnego pociągniecie nie polecam. Najlepiej lusterko ustawić maksymalnie do wewnątrz i przez powstała szczelinę podważyć dwa zatrzaski, dwa po wewnętrznej wtedy puszcza. Uważać trzeba na kabelki od ogrzewania.
Jeśli masz octavię 1 to możesz tez zdjąć ta lakierowana osłonę lusterka i wtedy dobrać sie do szkieł. Jest ona przykręcana dwoma śrubkami od spodu. Jedyny problem to taki ze te śrubki lobią sie często zrywać.
Nico 21 bardzo dziękuje za zrozumiały i obszerny opis. Mam Octavie I -myslę że teraz sobie poradzę. Jakby coś będę jeszcze najwyżej pukał na forum :wink:
Tak sie dziwnie zlozylo, ze po zamieszczeniu tego opisu, w poniedzialek rano juz nie mialem wkladu lusterka w swojej Octavce
Zlodzieje! Okradli mnie... :evil:
No właśnie Ci miałem pisać, żebyś poprosił jakiegoś szczyla z osiedla o pomoc. Oni są biegli w lusterkach, kołpakach, antenach, kierunkowskazach i we wszystkim czego nie można przykręcić lub przyspawać :twisted: Sprawdzone empirycznie.
Spoko bogusg, napisalem to dla zartu. Przeciez wiadomo wszem i wobec, iz na forum OCP sa sami prawi ludzie, a nie "lewi", jak ci, ktorzy pozwolili sobie wziac moje lusterko.
Komentarz